Vidic kan flytta till MLS

Serbiske mittbacken kan lämna Inter för spel i USA

Nemanja Vidic, 33, har haft det tungt i Inter sedan flytten till Serie A i juli 2014. Nu kan den serbiske försvararen lämna för spel i DC United i Major Soccer League.

Nemanja Vidic, 33, värvades till Inter i juli 2014 efter åtta väldigt framgångsrika år i Manchester United. Serben var bland annat med och vann fem Premier League-titlar och en Champions League-titel under sin tid på Old Trafford.

Vidic bildade tillsammans med Rio Ferdinand ett av Premier Leagues bästa mittlås under 2000-talet och var en starkt bidragande orsak till Uniteds framgångar.

Tung debutsäsong i Serie A – MLS nästa?

Men efter flytten till Serie A har det gått desto tyngre för 33-åringen, som har en misslyckad säsong bakom sig i Inter-tröjan. Dessutom kommer han vara borta fram till jul efter att ha drabbats av bråck och tvingats till operation.

Nu kommer rapporter från Serbien som hävdar att Vidic kan lämna Inter och flytta till den amerikanska ligan MLS (Major League Soccer) för spel i DC United. 45-årige Erick Thohir från Indonesien är nämligen majoritetsägare i både Inter och DC United – tack vare det är en övergång enkel att genomföra.

Thohir kan fixa en övergång

Det är Football Italia som hänvisar till uppgifter från den serbiska radio- och tv-kanalen Radio Televizija BN. Enligt RTVBN funderar Thohir på att lösa situationen genom att låta Vidic flytta till USA.

Den serbiske landslagsmannens kontrakt med Inter löper ut i juni 2016 – med option på ytterligare ett år – men han kan också välja att avbryta kontraktet och i stället skriva på för DC United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply