Officiellt: Watford fortsätter att värva inför PL-återkomsten

Steven Berghuis klar för spel i Watford

Watford fortsätter att värva inför klubbens återkomst i Premier League. Senast i raden att ansluta till ”Hornets” är en spännande holländare från AZ Alkmaar.

Watfords filosofi när man nu tagit sig tillbaka till den engelska fotbollens finrum har varit att värva importer från Europas alla hörn och kanter. Man har bland annat värvat Valon Behrami från Hamburg, José Holebas från Roma och Etienne Capoue från Tottenham för att nämna några.

Nu hämtar man in ytterligare en spelare utanför Englands gränser och senast i raden att skriva på för Watford är en lovande spelare från den holländska ligan.

Skrivit på för fyra säsonger

Watford bekräftar idag på sin officiella hemsida att man värvat Steven Berghuis från AZ Alkmaar. Holländaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra säsonger med den engelska klubben. 23-åringen håller till på flankerna och kan spela både till höger och vänster och övergångssumman sägs ligga på runt 55 miljoner svenska kronor.

Berghuis fostrades i Twente och kom upp i A-laget under säsongen 2011. Väl där fick han känna på spel både i Europa League och Champions League men inför säsongen 2012/2013 flyttade den snabbe yttern till AZ Alkmaar, där han tagit ytterligare steg i sin utveckling.

11 mål på 22 matcher förra säsongen

Steven Berghuis har fått mycket beröm för sina insatser i Alkmaar-tröjan och under den senaste säsongen producerade han 11 mål på 22 spelade matcher i Eredivisie. Förra månaden kallades Berghuis för första gången i sin karriär upp i det holländska landslaget inför EM-kval mötet med Lettland, men debuten i A-landslaget får dröja ett tag till. Däremot har Berghuis meriter från U21, U20 och U19-landslagen i Holland.

Det blev 92 framträdanden totalt, alla tävlingar inkluderade, i AZ Alkmaar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply