Officiellt: Aston Villa värvar från Lorient

Aston Villa har nu gjort klart med Christian Bentekes ersättare. Anfallaren hittade man i Lorient och är endast 23 år gammal.

Christian Benteke såldes nyligen från Aston Villa till Liverpool. När en klubb blir av med sin startanfallare och främste målskytt så gäller det såklart att ersätta honom. Det dröjde inte länge för Aston Villa, som nu har gjort klart med ersättare till belgaren, det bekräftas på klubbens officiella hemsida.

Skrivit på för fem år

Det handlar om Jordan Ayew som ända sedan Benteke lämnade har ryktats till klubben. Fransmannen kommer närmast från Lorient, men har även erfarenhet från bland annat storklubben Marseille. Ayew har skrivit på ett femårskontrakt och blir klubbens tredje nyförvärv från Ligue 1 denna sommar. Sedan tidigare har Aston Villa värvat Jordan Amavi och Idrissa Gueye.

– Jag är väldigt nöjd att ha tagit Jordan till klubben. Han är en fantastik ung spelare som är perfekt för Premier League, säger Aston Villas tränare Tim Sherwood till klubbens hemsida.

Nu återstår det att se om Jordan Ayew lyckas med den svåra uppgiften att ta över efter Benteke. Belgaren gjorde mål på i stort sett allt, och om Ayew lyckas med det, kommer 23-åringen bli älskad av Villa-fansen.

Aston Villa har en träningsmatch mot Championship-laget Wolverhampton Wanderers imorgon och det återstår att se om fransmannen får någon speltid i det mötet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365