Officiellt: Stoke värvar skandinavisk målvakt

bet365

Under dagen offentliggjorde Stoke City sin andra värvning inför kommande säsong. Jakob Haugaard är klar för spel på Britannia Stadium nästa säsong. – Jag är väldigt glad och stolt, säger målvakten till klubbens officiella hemsida.

För ett par veckor sedan skrev vi på Silly Season Sverige om att den danske målvaktstalangen Jakob Haugaard var nära en flytt till Premier League-nian Stoke City. Och under dagen blev till slut allting klart mellan de två parterna. Dansken, som börjar träna med den engelska klubben den tredje juli, skriver på för tre år och kommer för en hittills okänd summa.

”Glad och stolt”

23-åringen, som nyligen säkrade den danska ligatiteln med sin före detta klubb FC Midtjylland, är märkbart nöjd över att ha skrivit på för Stoke. – Jag är väldigt glad och stolt över att äntligen få skriva på för Stoke; det här är en enorm möjlighet för mig och jag kan knappt vänta på att det här kan starta, säger Haugaard till Stokes hemsida.

Thomas Sörensen lämnar

23-åringen är dock inte den första danske målvakten som spelar för ”The Potters”. Thomas Sörensen har precis lämnat Britannia Stadium och lagt handskarna på hyllan efter sju år och nittionio Premier League-framträdanden i klubben och enligt Stokes verkställande direktör Tony Scholes är 38-åringens avsked en av anledningarna till att man nu värvar Haugaard. – Vi är glada över att ha gjort klart med vår andra värvning, i och med att Jakobs ankomst, säger Scholes till den officiella hemsidan och fortsätter. – När nu Thomas Sörensen lämnar i sommar har ett av våra stora mål varit att värva in en målvakt för att förstärka truppen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply