Officiellt: Liverpool-duon förlänger

Nytt kontrakt för Liverpools försvarsduo

Under tisdagskvällen bekräftade Liverpool på sin hemsida att man förlängt kontraktet med Kolo Touré och Andre Wisdom.

Liverpool fortsätter att förbereda inför nästa säsong och under tisdagskvällen stod det klart att man förlänger med två försvarare, Kolo Touré och Andre Wisdom. De båda har enligt ledningen stått för en bra säsong där den sistnämnde varit utlånad till West Bromwich Albion där det totalt blev 24 Premier League-matcher för försvararen som är född 1993.

Långtidskontrakt för Wisdom

Andre Wisdom ses som en av de mer lovande försvararna i Anfield-klubben och därför har man valt att skriva ett nytt kontrakt med spelaren som sträcker sig till och med 30 juni 2019. Wisdom kom till Liverpool 2008 har totalt gjort 14 ligamatcher för klubben innan han lånades ut till Derby County säsongen 2013/2014. Från klubbledningens sida ska man vara väldigt nöjda med förlängningen vilket man även skriver på sin hemsida i samband med offentliggörelsen.Wisdom anslöt till klubben som 15-åring från Bradford och har även spelat i samtliga ungdomslandslag som England har.

Även Kolo Touré förlänger

Det är inte bara Wisdom som förlänger. Klubben skriver även på sin hemsida att Kolo Touré förlängt sitt kontrakt med Merseyside-klubben och ivorianen kommer att spela i klubben även nästa säsong. Touré kom till Liverpool på fri transfer i juli 2013 och har sedan dess gjort 45 matcher för klubben som slutade på sjätte plats i årets Premier League.

2011 stängdes spelaren av efter att ha testats positivt vid ett dopingest och enligt rykten ska spelaren ha tagit sin frus bantningstabletter av någon okänd anledning.

Liverpool satsar stort

Inför nästa säsong sägs Brendan Rodgers vilja värva flera större anfallsnamn för att återigen kunna kvalificera sig för Champions League. På listan över intressanta spelare finns bland annat Karim Benzema och Mario Mandzukic och att få in offensiva krafter är prioriterat efter den gångna säsongens horribla resultat.

 

SE ÄVEN: Benítez vill ha ”engelsk roll” i Real Madrid

SE ÄVEN: ”Lämnar om Inzaghi stannar”

SE ÄVEN: United jagar Real Madrid-anfallaren

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply