Benitez vill ha ”engelsk roll” i Real Madrid

Rafael Benitez är favorit till att ta över Real Madrid efter att dem regerande Champions League-mästarna sade upp Carlo Ancelotti i måndags. Enligt spansk press vill Benitez ha en så kallad ”engelsk roll” i Real Madrid.

Rafael Benitez och Napoli har kallat till presskonferens imorgon vid lunchtid för att meddela spanjorens avgång som tränare för den italienska klubben. Enligt världens alla medier är Benitez på väg till Madrid och Santiago Bernabeu för att ta över efter Carlo Ancelotti – som skildes åt med Real Madrid i måndags.

Vill ha ”engelsk roll”

Enligt spanska AS vill Benitez ha en så kallad ”engelsk roll” i Real Madrid. Det vill säga kontroll över nyförvärven och ungdomsleden, något han inte fick under sin första sejour i La Liga med Valencia.

– Jag frågade efter en stol och klubben köpte en lampa, är Benitez känd för att ha sagt under tiden i Valencia och vill nog undvika att det händer igen.

Kan ta med sig personal

Benitez väntas även ta med sig målvaktstränaren Xavi Valero samt analytikern Antonio Gomez från Napoli tillbaka till Spanien. Det har även föreslagits att sportchefen Riccardo Bigon kan följa med, som ansvarig för ungdomsleden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply