Officiellt: Spansk försvarare klar för Aston Villa

Aston Villa har gjort klart med sitt sjunde nyförvärv inför säsongen

Under tisdagmorgonen genomgick 28-årige José Ángel Crespo sin läkarundersökning på Bodymoor Heath innan Aston Villa officiellt kunde presentera sitt senaste nyförvärv. Den spanska försvararen kommer senast från spel i Córdoba och har erfarenhet från spel i både La Liga och Serie A.

José Ángel Crespo fostrades i Sevilla och spelade där 33 matcher innan han som 23-åring lämnade Sevilla och Spanien för spel i italienska Padova. En bra säsong i Serie B för Padova gjorde att Bologna värvade Crespo året efter och det blev där 17 Serie A-matcher och ett mål. Efter ytterligare en säsong i Serie B, då som utlånad till Hellas Verona, anslöt Crespo till Córdoba inför den gångna säsongen och gjorde på 29 matcher i klubben det så pass bra att Aston Villa fick upp ögonen för försvararen.

Och nu är det då alltså officiellt. Premier League-klubben Aston Villa blir nästa arbetsgivare för Crespo, som har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Uppgifterna om övergångssumman går isär. Enligt tyska Transfermarkt kostar Crespo 9,3 miljoner kronor, medan Daily Mail skriver att övergången kostar Aston Villa ungefär 6,6 miljoner kronor.

”Vi är väldigt glada”

 

– José är en spelare som har varit på vår radar ett tag och vi är väldigt glada över att kunna säkra hans underskrift, säger Aston Villas tränare Tim Sherwood till klubbens officiella hemsida och fortsätter.

– Han är en erfaren spelare som har spelat i La Liga och Serie A, två av de starkaste ligorna i Europa, och genom att ha pratat med honom så vet jag att han knappt kan bärga sig till att spela med Aston Villa.

José Ángel Crespo har alltså erfarenhet från både La Liga och Serie A och har även representerat Spanien på U19-, U20- och U21-nivå. 28-åringen blir Aston Villas sjunde värvning den här sommaren efter ankomsterna av Scott Sinclair, Micah Richards, Mark Bunn, Jordan Amavi, Idrissa Gueye och Jordan Ayew.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply