Busquets toppar Wengers önskelista

Arsenal jobbar vidare på transfermarknaden i jakt på nya stjärnspelare. Nu vill man förstärka sina titelchanser med Barcelonas mittfältsankare. Samtidigt kan den franske superstjärnan vara på väg in.

Enligt brittisk media ska Arsenal göra sig redo att ge sig in på transfermarknaden nu efter att försäsongsmatcherna är avklarade. Nu ska Arséne Wenger veta vilka spelare han vill värva, och ska ha lämnat in en lista med spelarnamn till klubbens styrelse.

Högst upp på listan ska namnet Sergio Busquets finnas, enligt Football Espana. Arsenal gick miste om Morgan Schneiderlin, som gick till Manchester United för 30 miljoner pund.

Wenger ska ha stort förtroende för Francis Coquelin, men hans dröm är att kunna ha Busquets i sin startelva. Den defensiva mittfältaren är skicklig på att bryta upp spelet med sin fina positionering, samtidigt som han har ett bra öga för passningar, vilket skulle göra att han passar in i Arsenals spelstil.

Förlängde nyligen kontraktet

Ett problem för Arsenal är dock det faktum att att Busquets nyligen skrev på ett nytt kontrakt till 2019, samtidigt som Barcelona inte ska vara sugna på att sälja spelaren. Det skulle förmodligen leda till att en eventuell värvning skulle bli en dyr historia för Gunners del.

Enligt uppgifterna ska dock Arsenal kunna tänka sig att lägga stora pengar på en eller två spelare om Wenger är övertygad om att det är det som krävs för att kunna utmana om och vinna Premier League-titeln.

27-åringen placerades i Premier League-klubbar som Arsenal, Chelsea och Manchester United under januarifönstret tidigare i år. Då valde han istället att förlänga kontraktet, precis som Pedro. Dock så ryktas den sistnämnde bort från klubben och uppges vara nära Manchester United, vilket kanske får Wenger att hoppas på att man kan släppa Busquets också.

Benzema på väg in?

Tidigare under dagen skrev vi om att Karim Benzema kan vara på väg till Arsenal. Nu cirkulerar bilder på nätet där den franske landslagsmannen sitter på ett flygplan, trots att Real Madrid är på träningsläger i Kina.

Denna bild lades upp på anfallarens Instagram med den kryptiska texten:

— Låt det förflutna vara förflutet #rip, skriver han.

Vad detta betyder kan endast framtiden avslöja, men vad vi vet är att det spekuleras flitigt om en flytt till Arsenal. Vi vet även att Louis van Gaal har sagt att man kan värva en ”överraskningsanfallare” i sommar, även om detta uppges kunna vara Romelu Lukaku Everton, om det inte är Benzema förstås

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365