”Marco Reus stannar i Dortmund”

Enligt spelarens representanter kommer Reus inte att byta klubb i sommar

Marco Reus har varit en jagad man under en längre tid. Storklubbar från såväl Premier League och La Liga som Serie A har varit intresserade av 26-åringen och det hetaste ryktet den senaste tiden har varit angående en flytt till Juventus. Nu går dock spelarens representanter ut med att Reus inte kommer att lämna Dortmund i sommar.

Under säsongen har storklubbar som Real Madrid, Juventus, Chelsea, Manchester United och Arsenal uttryckt intresse för att värva Marco Reus men när 26-åringen i februari skrev på ett nytt kontrakt med Borussia Dortmund och därmed höjde sin utköpsklausul från 200 till 600 miljoner kronor skrämdes flera klubbar bort.

Bortskrämda blev dock inte Juventus, som under sommaren fortsatt har ryktats vara intresserade av Marco Reus. Juventus, som har bekräftat att man jagar en så kallad trequartista, fick sitt bud på drygt 200 miljoner kronor för Julian Draxler nekat av Schalke 04, skrev Football Italia så sent som igår. Nu kommer dock nästa bakslag för den italienska mästarklubben. Inte heller Reus ser ut att vara nära en övergång till Juventus då representanter för spelaren under tisdagen gick ut med att 26-åringen stannar i Dortmund.

”Han har bestämt sig för att stanna”

– Vi har läst ryktena som cirkulerar angående en övergång för Marco. Vi kan med säkerhet säga att spelaren har en underbar vistelse i Borussia, han är smickrad av intresset från så många europeiska klubbar, men bestämde sig nyligen för att stanna i Dortmund, förklarar en representant för Reus agentfirma SportsTotal för TuttoJuve enligt Football Italia och avslutar sedan.

– Vi planerar inte att göra några fler intrevjuer, för det kommer inte finnas några nyheter.

Marco Reus nya kontrakt sträcker sig fram till 2019 och det är alltså inte mycket som talar för en flytt från Borussia Dortmund i dagsläget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply