Officiellt: Soldado klar för Villarreal

bet365

Spanjoren lämnar Tottenham för Villarreal – skriver på för tre år

Den spanske landslagsanfallaren Roberto Soldado blev en flopp i Tottenham. Nu står det klart att han lämnar Premier League-klubben för spel i spanska Villarreal. 

Roberto Soldado, 30, värvades till Tottenham från Valencia (hans födelsestad) för 26 miljoner pund i augusti 2013 – han var alltså en av de som köptes in när Gareth Bale såldes till Real Madrid för världsrekordsummor.

Men tiden i Premier League blev aldrig någon succé för spanjoren – nu lämnar han Spurs efter två säsonger där han endast mäktade med 16 mål på 76 matcher. I stället väntar en återkomst till spanska La Liga i form av Villarreal.

Skrivit på ett treårskontrakt

”Den gula ubåten”, som klubben kallas, har nått en överenskommelse med Tottenham och Soldado har skrivit på ett treårskontrakt som binder honom till klubben fram till den 30 juni 2018. Detta bekräftar klubben på deras officiella hemsida. Enligt amerikanska ESPN kostade 30-åringen 10 miljoner pund att köpa loss. Han kommer presenteras för sin nya klubb på måndag.

Den spanske landslagsanfallaren, med sju mål på tolv A-landskamper, har tidigare representerat Real Madrid, Osasuna (på lån), Getafe och Valencia. Sammanlagt har han gjort 147 mål och 33 assist på 351 matcher i sin klubblagskarriär.

Harry Kane är nu den ende renodlade anfallaren kvar i Tottenham, om man bortser från Emmanuel Adebayor som är på väg bort från klubben. Lösningen på det problemet kan bli Lyon-anfallaren Clinton N’Jie som sägs vara nära en flytt till London.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply