Officiellt: Italienske ytterbacken till Manchester United

Matteo Darmian klar för Manchester United

Att Matteo Darmian inom en snar framtid skulle bli en United-spelare är det nog inte många som tvivlat på. Den största frågan har egentligen varit när övergången skulle bli officiell. Nu går Torino och Manchester United ut på sina hemsidor och bekräftar övergången. 

Manchester United har länge varit på jakt efter en högerback. Rafael har inte haft den utveckling som klubben hoppats på och Antonio Valencia fick därmed agera ytterback under förra säsongen för att täppa till hålet. United har kopplats samman med bland andra Dani Alves under Silly Season men under de senaste veckorna har Matteo Darmian från Torino varit den som legat närmast till hands för en övergång till England.

Flera tunga källor har de senaste dagarna gått ut med att Darmian är så gott som klar för United, men ingen bekräftelse har ännu kommit. Förräns nu.

United bekräftar övergången på sin hemsida

Först gick Torino ut sent på lördagskvällen och tackade Darmian för sina insatser i klubben och bara minuter senare bekräftade Manchester United det som alla United-fans har väntat på.

Matteo Darmian är nu helt klar för spel i Premier League och United nästa säsong. Italienaren genomgick den obligatoriska läkarundersökningen under lördagen med lyckat resultat och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, med option på ytterligare ett år.

Såhär säger Darmian om flytten till England.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har älskat att spela i Torino och jag vill tacka klubben och fansen för allt som dom gjort för mig. Jag är övertygad om att alla förstår att att jag var tvungen att ta chansen när jag fick erbjudandet om att gå till världens största klubb. Att få jobba med Louis van Gaal, som uppnått så mycket i sin karriär, ska bli otroligt spännande, sa Darmian till Uniteds hemsida.

”Blir en viktig del av laget”

Louis van Gaal är mycket nöjd över sitt senaste nyförvärv.
– Matteo är en högerback som har spelförståelsen att även kunna spela till vänster. Han är en stark försvarare men han har kvalitén att också gå framåt vilket är en fantastisk egenskap och väldigt välbehövligt när du ska spela i det höga tempot i Premier League. Matteo kommer att bli en viktig del av laget. Jag är väldigt nöjd över att kunna välkomna Matteo till klubben och ser fram emot att jobba med honom framöver.

Tidigare under dagen har United även värvat Bastian Schweinsteiger från Bayern München. Den 11 juli 2015 blir en stor dag att minnas för alla United-supportar där ute i världen!

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365