Uppgifter: Arsenal i diskussioner om Napoli-försvararen

Faouzi Ghoulam på Gunners radar

Arsenals nuvarande vänsterback, Nacho Monreal, har aviserat att han kan försvinna i sommar. Nu letar Gunners ersättare på positionen och enligt spanska medier för man nu diskussioner med Serie A-klubben Napoli gällande Faouzi Ghoulam.

Athletic Bilbao har länge varit på jakt efter Arsenals spanske ytterback, Nacho Monreal. Bilbao, som vill erbjuda Monreal ett treårs-kontrakt, sägs vara redo att lägga ett bud direkt om Arsenal lyckas värva en ny vänsterback. Men så länge situationen ser ut som den gör just nu blir Monreal troligtvis kvar i England, då Bilbao endast kommer att blanda sig i affären om 29-åringen blir överflödig i London-klubben.

Arsenal letar dock efter förstärkningar och man har siktat in sig på en algerisk försvarare från Napoli.

Napoli vill ha mer pengar

Enligt den spanska tidningen Marca är Arsenal på jakt efter Faouzi Ghoulam. 24-åringen anslöt till Napoli inför den gångna säsongen och fick ett stort förtroende av dåvarande tränaren Rafael Benítez. Vänsterbacken stod för en stabil säsong och har nu alltså dragit till sig intresse från Arsene Wenger.

Marca rapporterar att det stora problemet kring en eventuell övergång är att Napoli kräver för mycket pengar för Ghoulam. Arsenal är villiga att betala 7,2 miljoner pund, motsvarande 94 miljoner kronor, men Napoli ska dock vilja ha 8,6 miljoner pund, en summa som Wenger känner är en aning för hög.

Även Paris Saint-Germain och Atletico Madrid sägs vara angelägna om att värva algeriern, som har 19 A-landskamper på sin meritlista.

Faouzi Ghoulam fostrades i franska Saint Etienne under sin ungdom och flyttades upp i A-laget som 19-åring och blev kvar i klubben i fyra år innan flyttlasset bar av till Napoli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply