Montolivo tackar Conte för startplatsen

bet365

Montolivo får chansen mot Norge

Milan-kaptenen, Riccardo Montolivo, har inte startat för ´il Azzuri´ sedan före VM 2014 då han bröt benet mot Irland. Men nu ska mittfältaren få chansen från start mot Norge och det är han tacksam för.

I den sista träningslandskampen inför VM för det italienska landslaget bröt Riccardo Montolivo benet. Sedan dess har det inte blivit en enda landskamp för Milan-spelaren. Men när Italien tar sig an Norge på hemmaplan den sista matchen i kvalet får mittfältaren chansen att spela från start igen.

För den chansen är Montolivo oerhört tacksam.

– Jag är både glad och tacksam, jag kan inte beskriv hur glad jag är för den här chansen som Conte ger mig, säger Milans lagkapten.

Viktig kvalmatch

Dessutom gäller den sista kvalmatchen mycket för båda lagen. Italien är redan klara för avancemang, men Norge behöver troligtvis ta tre poäng ikväll om inte Malta tar en skrällpoäng hemma mot Kroatien.

För Italiens skull handlar det dock om att vinna gruppen för att inte riskera att få en sämre seeding-grupp i EM-slutspelet i Frankrike 2016. En förlust innebär att Norge vinner gruppen medan Italien då får nöja sig med en andraplats.

För Montolivos del har fotbollen gått framåt det senaste. Milan må ha startat trögt i Serie A men flera Premier League-klubbar ryktas vilja ha italienarens underskrift nästa sommar. Det återstår att se om kvällens batalj mot Norge kan stärka hans aktier.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply