CSKA Moksva vill ha Denis Cheryshev

Denis Cheryshev kan återvända till Ryssland och CSKA Moskva

Sedan Denis Cheryshev var fem år gammal har han bott i Spanien på grund av att pappa Dmitri spelade för Sporting Gijon. Denis kan dock återvända till Ryssland och spela rysk ligafotboll för första gången i sitt liv inom kort.

Dmitri Cheryshev var en rysk anfallare som spelade för ett par ryska klubbar innan han tog flytten till Spanien och Sporting Gijon 1996 och med sig flyttade frun och sin femåriga son Denis. På grund av att pappa Dmitri spelade i Spanien i ett antal år satte han sin son i spansk skola och Dmitri började även på sina tränarutbildningen i Spanien. Numer är han assisterande tränare i Sevilla.

Därför har Denis Cheryshev växt upp i Spanien och har dubbla medborgarskap trots att han är uppväxt i Spanien. Redan 2012 debuterade yttermittfältaren för det ryska landslaget och sedan dess har det blivit ytterligare sex landskamper. Nu kan han också försvinna från Real Madrids bänk och in i CSKA Moksvas lagbygge.

Vill säkra sin plats i EM-truppen

Ryssland snuvade bland annat Sverige på en direktplats till EM i Frankrike 2016, men i kvalet har Cheryshev fått mycket sparsam speltid. Han vill därför säkra en flytt till ett lag där han får spela kontinuerlig fotboll och CSKA Moskva ska kunna erbjuda honom det uppger rysk media.

Rafa Benitez har tidigare sagt nej åt flera klubbar som både vill låna och köpa Cheryshev. Han menar nämligen att 24-åringen är en del av hans framtidsplaner. Det säger han trots att han ryktas få lämna sitt jobb som tränare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply