Real Madrid håller ögonen på David de Gea

United-målvakten kan lämna för Real Madrid

Enligt färska uppgifter från den Madrid-baserade tidningen Marca är David de Gea på väg att lämna Manchester United för att gå till Real Madrid.

Real Madrid har ett av världens utan tvekan mest skickliga lag – från backlinjen till den smått ostoppbara anfallstrion. Men på målvaktsposten har det inte varit lika övertygande sedan Real-profilen Iker Casillas lämnade Madrid-klubben för spel i portugisiska ligan och Porto.

Men nu kan klubben snart komma att få ett tungt tillskott i form av Manchester Uniteds David de Gea. Tidigare ryktades det om Chelseas målvakt Thibaut Courtois skulle krita på för ”los blancos”. Men då belgaren har haft haft ett förflutet i lokalkonkurrenten påstod han att det skulle göra det omöjligt för honom att en dag spela i Real-tröjan.

600 miljoner kronor

Men även David de Gea har tidigare spelat i Atlético, och det var på Vicente Calderon som målvakten fick sitt stora genombrott. Däremot har den spanska landslagsmålvakten tidigare flörtat med de regerande Champions League-mästarna och nu rapporterar Marca att en flytt kan vara nära.

Det ska framför allt bero på de uteblivna framgångarna i United-tröjan som gör att de Gea kan tänka sig att lämna, skriver Marca. Den 26-årige målvakten vann förvisso Premier League med Manchester-klubben säsongen 2012/13. Men Sir Alex Ferguson tackade i samband med det för sig och sedan dess har ”the Red Devils” haft det svårt att hitta tillbaka till titelformen.

Övergången skulle inte komma att bli en billig historia för Real Madrid då målvaktens utköpsklausul ligger på nästan 600 miljoner kronor. Men det är pengar som Madrid-klubben skulle kunna tjäna in någorlunda snabbt då spelare som James Rodriguez och Isco ryktas bort från klubben redan i januari. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply