Man United scoutade Balotelli – tackade nej till Agüero

Sir Alex Ferguson avslöjar fler saker i sin nya bok

Tidigare idag rapporterade vi om hur Sir Alex Ferguson bara jobbat med fyra världsspelare i sin karriär och om hur han ogillar Mino Raiola. Nu avslöjar den före detta tränaren om hur han tackade nej till Sergio Agüero och även om en ung italiensk anfallstalang.

I 27 år var Sir Alex Ferguson tränare för Manchester United och han har inte bara blivit en av de främsta namnen i klubbens historia, utan även en av den moderna fotbollens främsta tränare. Den kunskapen håller han på att dela med sig av i sin andra bok, ”Leading”, som nu har släppts. I den boken sågar han inte bara Mino Raiola och skyller Paul Pogbas sorti ur Man United på agenten, han avslöjar även om hur han var nära att värva Sergio Agüero och hans intresse för Mario Balotelli.
– Under 2010 flörtade jag kort med tanken att värva Mario Balotelli, den talangfulla men kontroversiella italienska anfallaren, berättar han i sin nya bok och fortsätter förklara varför en affär aldrig blev av:

– Jag gjorde min läxa om honom, pratade med ett par italienska kontakter, men feedbacken jag fick bekräftade att det var en för stor risk.

Tackade nej till Sergio Agüero

Ett annat oväntat avslöjande var hur Sir Alex tackade nej till Sergio Agüero. Innan argentinaren skrev på för Manchester City fick Manchester United nämligen chansen att värva den numer extremt duktiga anfallaren.
– Han agent krävde ett pris som vi inte var beredda att betala, säger Sir Alex i ”Leading”.

Vi kan säkert vänta oss fler avslöjanden från skottens extremt händelserika och framgångsfyllda karriär. Det borde finnas en hel del hemligheter som kommer avslöjar i samband med hans bokturné.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365