Sir Alex Ferguson rör upp känslor under bokturné

bet365

Den legendariske tränaren sågar flera av spelarna i dagens fotboll

Sir Alex Fergusons nya bok ”Leading” har precis släppts och för att promota den befinner han sig på en mindre bokturné. Under turnén väljer han att såga flera toppspelare och i boken lägger han stor skuld på en viss Mino Raiola.

I 27 år var Sir Alex Ferguson tränare för Manchester United och han har inte bara blivit en av de främsta namnen i klubbens historia, utan även en av den moderna fotbollens främsta tränare. Den kunskapen håller han på att dela med sig av i sin andra bok, ”Leading”, som nu har släppts. I den boken sågar han Mino Raiola och skyller Paul Pogbas sorti ur Man United på agenten.
– Det finns en eller två fotbollsagenter jag helt enkelt inte tycker om. Och Mino Raiola, Paul Pogbas agent, är en av dem. I samma ögonblick som jag träffade honom så förlorade jag förtroendet för honom. Han blev Zlatan Ibrahimovics agent när han spelade i Ajax och skulle senare och komma att representera Pogba, som bara var 18 år då, förklarar Sir Alex enligt Telegraph.

Missa inte: Premier Leagues mest hatade spelare

Sir Alex menar också att Pogba var på väg att skriva på en kontraktsförlängning med Man United samma sommar som han flyttade till Juventus. Anledningen till att det nya kontraktet inte blev av? Mino Raiola.
– Vi hade Paul på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år som vi var otåliga att skriva under. Men Raiola dök plötsligt upp och vårt första möte var ett fiasko. Han och jag var som olja och vatten. Från och med då var det kokta fläsket stekt eftersom Raiola hade lyckats nästla sig in hos Paul och hans familj och spelaren gick till Juventus.

”Det finns bara två spelare”

Under sin pågående bokturné passar skotten också på att förklara hans syn på de bästa spelarna i världen. Han menar att det endast finns två spelare i dagens fotboll som håller världsklass, och ytterligare tre som han jobbade med under sin tid i Man United.
– Om du läser tidningarna eller lyssnar på tv-kommentatorerna verkar vi drunkna i spelare av världsklass. Men enligt mig finns det bara två som är aktiva i dag: Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Jag har inte för avsikt att förminska eller kritisera någon av de fantastiska eller väldigt bra spelarna som spelade för mig under min 26 år långa karriär i United, men det var bara fyra av dem som höll världsklass: Cantona, Giggs, Scholes och Ronaldo. Och den fjärde, Ronaldo, var stjärnan på julgranen, säger Ferguson enligt Daily Mail.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply