Barcelona förbereder bud på Marcos Rojo

Barcelona uppges vilja ha Manchester Uniteds vänsterback

Enligt spanska Sport vill Barcelona förstärka sin trupp med Manchester Uniteds Marcos Rojo. Den spanska sajten uppger att de regerande Champions League-mästarna förbereder ett bud på argentinaren. 

Marcos Rojos tid i Manchester United har för det mesta präglats av skador, och den argentinska landslagsbacken har haft det svårt att ta en plats i Premier League-laget. Trots det uppges Barcelona nu vara ute efter 26-åringens tjänster. Enligt Sport ska klubben förbereda ett bud på 140 miljoner kronor för vänsterbacken, som vikarierat en hel del som mittback i Manchester Uniteds backlinje på grund av skadeproblem.

Vill själv stanna

Rojo har tidigare klargjort att han vill stanna i Manchester United. Men frågan är om inte Barcelonas eventuella intresse kan ändra på det. Backens framtid i Premier League-klubben är dessutom osäker då Louis van Gaal, som värvade honom sommaren 2014, väntas lämna klubben efter säsongen.

Luis Enriqué uppges framför allt vara ute efter en ny mittback, och ser Marcos Rojo som ett bra alternativ eftersom han kan spela på flera positioner i backlinjen.

Manchester United betalade 16 miljoner pund för Rojo när man värvade honom sommaren 2014. Fyra miljoner pund mer än vad Barcelona nu är beredda att ge för backen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply