Manuel Pellegrini kan få sparken från Manchester City

Manuel Pellegrini kan få sparken från Manchester City

Manchester City kan sparka Manuel Pellegrini

Trots att Manuel Pellegrini kommer lämna tränarposten efter säsongen kan chilenaren komma att få lämna klubben redan i april månad.

Att Manuel Pellegrini skulle lämna Manchester City har stått klart i drygt två månader, det har hela tiden pratats om att chilenaren ska vara klar på tränarbänken under resten av säsongen men nu har klubbledningen börjat tveka, detta enligt Daily Star. enligt tidningen kan man komma att klippa banden med Pellegrini redan om några dagar då klubben inte gillar de svaga resultaten som laget åstadkommit på senare tid. Under större delarna av säsong har laget legat i tabelltoppen men efter att man endast har en vinst på de sex senaste matcherna kan 62-åringen nu komma att lämna klubben drygt en och en halv månad förtidigt.

För City är det väldigt viktigt att man tar sig till spel i UEFA Champions League, men efter att ha hela 15 poäng upp till Leicester City samtidigt som man är inne i en dålig form vill man agera från klubbens håll.

 

Kan hamna i Zenit St Petersburg

Enigt Daily Mail har Pellegrini blivit erbjuden att ersätta Andre Villas-Boas på Zenit St Petersburgs bänk efter det att han lämnat tränarposten på Etihad Stadium.

Zenit sägs erbjuda tränaren ett kontrakt med en lön på 3 miljoner pund per säsong men Pellegrini ska inte vara övertygad om en flytt till landet i öster. Enligt samma tidning ska 62-åringen föredra att stanna i den engelska högstaligan där något överraskande Newcastle United ska ha hört av sig och frågat om tränarens tjänster.

Även Chelsea och Valencia ska vara intresserade av att anställa tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply