Uppgifter: Sex spelare lämnar Liverpool

Liverpool har den här säsongen haft flera spelare som antingen har floppat eller haft svårt att få speltid. I sommar kommer sex av dem, enligt Liverpool Echo, att lämna den brittiska klubben.

Mario Balotelli har inte direkt lyckats sedan han flyttade till Anfield från AC Milan i augusti förra året. Den italienske anfallaren har bara lyckats göra sammanlagt fyra mål och han har bara mäktat med ett ynka mål i Premier League. Efter den här säsongen ser det nu, enligt Liverpool Echo, ut som att 24-åringen får lämna Brendan Rodgers lagbygge redan i sommar. Dessutom ser det enligt den brittiska tidningen ut som att han får sällskap av hela fem stycken andra spelare i ett försök för Liverpool att öka på sin transferbudget.

Sammanlagt sex ser ut att lämna
De andra fem som Liverpool enligt tidningen, som har mycket god insyn i Merseysideklubben, kommer försöka sälja är Fabio Borini, Rickie Lambert, Jose Enrique, Sebastian Coates och Luis Alberto som alla har haft mycket svårt att få speltid hos Premier League-femman den här säsongen. De två sistnämnda har dessutom varit utlånade till Sunderland respektive Malaga den gångna säsongen.

”Tror att flera kommer värdera chansen att få spela över sommaren”
Klubbens tränare Brendan Rodgers, som under säsongen varit både hyllad och hatad för sina insatser, säger i en intervju med samma tidning att han förstår att det kan vara svårt att lämna Liverpool, men att det för spelarna som fått knapert med speltid den här säsongen är bra.

– Det är svårt att lämna en klubb som Liverpool. Det är så det är och det är oerhört viktigt att respektera det. Men jag är säker på att du som spelare helt enkelt vill spela och jag är säker på att flera spelare kommer värdera och tänka på det över sommaren, säger tränaren enligt Liverpool Echo.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply