Uppgifter: Real Madrid ute efter Liverpool-försvararen

Glen Johnson har varit en viktig försvarskugge i Liverpool de senaste åren, men sitter nu på ett utgående kontrakt. Ryktena säger att förhandlingarna stannat upp då Liverpool endast erbjudit högerbacken hälften av hans nuvarande lön vid en eventuell förlängning. Tidningen El Confidencial släpper nu ett intressant rykte om att Real Madrid hoppas kunna värva 30-åringen på en free transfer i sommar. Alvaro Arbeloa väntas lämna klubben och Johnson skulle vara ett utmärkt val då de skulle kunna värva han gratis.

Ryktet kommer lite som en chock då Johnson fallit bakom ridån under säsongen och skulle behöva sänka sin lön kraftigt för att Real Madrid skall vara fortsatt intresserade. El Confidencial skriver dessutom att Real Madrid ser en eventuell värvning av Johnson mer som ett sätt att hjälpa Gareth Bale anpassa sig till den spanska kulturen än som spelarmaterial.

Det som talar för affären ytterligare är att Johnson och Bale sitter på samma agent, Jonathan Barnett, och att Johnson var nära en övergång till Real Madrid redan 2013. Jonathan Barnett har fortsatt god kontakt med Real Madrid och sägs vilja pusha affären i största möjliga mån. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply