Scholes: ”Ingen möjlighet att vinna titlar i Arsenal”

Mesut Özil lämnade Real Madrid för Arsenal sommaren 2013 och har sedan sin ankomst vunnit FA-cupen med klubben samt VM-guld med Tyskland.

Manchester United-legenden Paul Scholes har nu uttalat sig kring tyskens flytt från Madrid till London. 40-åringen anser att Özil underpresterat och sett ointresserad ut på planen sedan han kom till Arsenal. Han menar på att mittfältaren tog en enkel väg när han lämnade Real där han kunde vinna titlar – en möjlighet som inte finns hos ”Gunners”.

”Genom åren har spelare i Arsenal med höga ambitioner lämnat klubben – Thierry Henry, Cesc Fábregas, Robin van Persie – har alla lämnat”, skriver Scholes i Independent.

”De lämnade av den anledningen att Arsenal inte är gjorda för att vinna titlar. Dessa spelare insåg att om de vill vinna måste de flytta därifrån”, fortsätter han.

Han förklarar att detta är anledningen till att Özil gick till London-klubben. Där finns det ingen som tvekar på hans kvalitéer, trots att han kan försvinna in i sitt eget ingemansland i vissa matcher.

Scholes hävdar att 26-åringen behöver en ledare omkring sig ute på planen för att få ut sin fulla kapacitet, vilket han inte har i Arsenal.

På fredagens presskonferens kommenterar Arsene Wenger hans uttalanden.

– Scholes skulle ha älskat att spela med Özil. Han har enorma kvalitéer och jobbar betydligt hårdare än vad hans spel visar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply