Uppgifter: Liverpool förhandlar med Alexandre Lacazette

Uppgifter: Liverpool förhandlar med Alexandre Lacazette
bet365

Den franske anfallaren är jagad

Liverpool har fått upp ögonen för Alexandre Lacazette och tränare Jürgen Klopp behöver ett välkänt namn att värva till sommaren, och den energiske målsprutan har precis blivit tillgänglig efter att ha rytkats till Atlético Madrid under en längre tid, med Manchester United också intresserade.

Liverpool lyckades säkra en kvalplats till Champions League, efter en säsong som har varit både upp och ner. Nu blickar de framåt till sommaren och det kommande transferfönstret, där tränare Jürgen Klopp håller ögonen på ett antal spelare som kan vara intressanta. En av dessa ryktas vara Lyons Alexandre Lacazette, den franske anfallaren som öser in mål, och som nyligen har blivit släppt av kroken av Atlético Madrid, efter att det stod klart att Madrid-laget kommer att behålla sin transfer-ban tills fönstret i januari öppnar.

Liverpool uppges ha bestämt träff med Lacazettes agenter i nästa vecka, för att närmare diskutera en potentiell affär, detta skriver den engelska tidningen Express. De kommer dock att kunna stöta på patrull i form av Manchester United, med José Mourinho som också är intresserad, efter att ha släppt sitt intresse för Antoine Griezmann. Lyon är även hoppfulla att de kan behålla anfallaren ett år till, men Lacazette är bestämd och vill ha Champions League-fotboll.

– Vi kommer behöva sitta ned med Alex igen, sade Lyons president Jean-Michel Aulas via Express.

– Vi får se vad som kommer att hända i framtiden, men idag är beslutet att låta Alexandre lämna under granskning. Jag skulle föredra att han stannar. I kontexten kring vår konkurrenskraft och vår önskan att bygga ett otroligt lag till nästa säsong. Lyon har många väldigt bra spelare och om Alexandre inte lämnar kommer det vara en annan spelare under liknande förhållanden, avslutade presidenten.

Lacazette är med och representerar det franska landslag som skall möta Sverige på fredagen den 9 juni, på Friends Arena.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply