Uppgifter: Högerbacken nära Liverpool

Martin Montoya kan spela på Anfield nästa säsong

Enligt den spanska sajten Fichajes.net ska Liverpool vara överens med Barcelonas unge högerback Martin Montoya om en övergång i sommar. 

Uppgifter i spansk media gör gällande att Liverpool är nära att plocka in en ny högerback. Den spanska sajten Fichajes.net kommer med uppgifterna att Barcelonas Martin Montoya är muntligt överens med den engelska klubben om en övergång i sommar. 24-årige Montoya har bara spelat åtta matcher för Barca i La-liga under säsongen och nu kan Liverpool bli nästa steg i karriären.

Spanjoren har tidigare ryktats vara på Liverpools intresselista och nu förnyar man sitt intresse efter nyheterna att den unge talangen Jon Flanagan, som just nu befinner sig på skadelistan med en svår knäskada hos ”The Reds”, kommer bli borta under en ännu längre tid efter att nyligen ha genomgått sin andra operation för säsongen.

Fast i frysboxen

Liverpool, som inför säsongen lånade in Atlético Madrids spanske högerback Javier Manquillo under två säsonger har inte imponerat nämnvärt på Anfield under säsongen och 20-åringen kommer troligtvis bli tillbakaskickad till de regerande spanska mästarna när hans lånekontrakt går ut. Dessutom sitter både nyss nämnde Jon Flanagan, samt Glen Johnson på utgående kontrakt, där den senare i flera uttalanden sagt att han vill testa på spel utanför Englands gränser.

Med dessa faktorer, samt det faktum att Montoya sitter fast i Barcelonas frysbox har Liverpool nu gjort ett försök. Uppgifter säger att Liverpool och Montoya har kommit överens om de personliga delarna i kontraktet, medans klubbarna fortfarande försöker komma överens om en summa för 24-åringen.

Montoya har kontrakt med den spanska klubben till 2018 och har enligt transfermarkt ett värde på 9 miljoner euro.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply