”Sterling kommer lämna”

Liverpools forne assisterande tränare tror stjärnan lämnar

Raheem Sterlings vara eller icke vara i Liverpool har blivit en av säsongens stora snackisar. Stjärnan vägrar skriva på ett nytt kontrakt med klubben vilket gjort att både Manchester City och Arsenal öppnat ögonen för att sno åt sig Sterling från sin rival. Nu säger Liverpools forne assisterande tränare, Phil Thompson, att han är säker på att Sterling kommer lämna klubben i sommar. 

Liverpools unge stjärna Raheem Sterling kommer lämna klubben i sommar, det menar Phil Thompson, som var assisterande tränare under tiden 1998-2004. Sterlings situation har blivit en av säsongens stora snackisar. 20-åringen ska ha tackat nej till ett nytt kontraktsförslag värt 100.000 pund i veckan och istället valt att vänta med förhandlingarna, detta har gett stort eko hos några av de andra toppklubbarna i ligan och både Manchester City och Arsenal ska vara de som sägs ligga närmast ifall Sterling skulle bestämma sig för en flytt. Till råga på allt ska Sterling i en intervju med brittiska BBC sagt att han känt sig hedrad över Arsenals intresse.

”Visat flera tecken på att lämna”

För Thompson, som under sin tid i klubben jobbade med spelare som Michael Owen, Steven Gerrard och Emile Heskey, ser han det som tvivelaktigt att han kommer se Sterling på Merseyside efter sommaren och tror att en flytt är på gång.

– Jag tror det blir svårt för honom att stanna i Liverpool nu. Han har visat flera tecken på att han är redo att lämna klubben, säger Thompson enligt London Evening Standard. 

”Ingen naturlig målskytt”

Brendan Rodgers lag har haft otroligt svårt att hitta nätet under säsongen, med 51 mål färre än under förra säsongen. 20-årige Sterling är lagets näst bäste målskytt med sju mål under årets Premier League. Däremot tror inte Thompson att Sterling är den givne målskytten ifall han skulle stanna i klubben, trots att han under säsongen ofta spelat i positionen längst fram på planen.

– Om han trots allt skulle stanna, tror jag hans roll är på en kant, därför Sterling är inte en naturlig målskytt. Liverpool behöver någon som gör åtminstone 15 mål i ligan, och kanske 25 totalt under en hel säsong, Sterling är inte mannen för det, säger Thompson.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365