Officiellt: Nytt kontrakt för Jay Rodriguez

bet365

Jay Rodriguez har skrivit på ett nytt kontrakt med Southampton

Den skadedrabbade anfallaren Jay Rodriguez har jagats av Tottenham under en längre tid. Nu har Rodriguez satt stopp för allt snack genom att skriva på ett nytt fyraårskontrakt med Southampton. 

Trots att Jay Rodriguez inte spelat fotboll på 13 månader har han ändå varit ett hett mål för främst Tottenham, där hans gamle tränare Mauricio Pochettino varit ivrig i att få jobba med sin förre anfallare igen. Nu ser det ändå ut som att Pochettino får leta vidare efter en annan anfallare, detta då Jay Rodriguez valt att skriva på ett nytt kontrakt med Southampton, som håller honom kvar i klubben i fyra år till.

– Jag är överlycklig, det är en fantastisk klubb och vi har gjort det oerhört bra den här säsongen, säger Rodriguez till klubbens officiella YouTube-kanal.

”Fint besked”

Rodriguez har ännu inte hunnit spela någon match för nye tränaren Roland Koeman, trots det ska holländaren insett 25-åringens betydelse i truppen och är nu glad över att få behålla honom i klubben. Det berättar Koeman i ett uttalande från klubben.

– Detta är mycket goda nyheter för klubben eftersom det varit vissa spekulationer kring Jay och intressen från andra stora klubbar, så det är fantastiskt för klubben att vi har kommit till en överenskommelse.

– Det har varit en svår tid för Jay som har kämpat hårt och gjort allt för att komma tillbaka i bra form. Detta är ett fint besked inför sommarens affärer eftersom det visar att alla här är övertygade över vad vi vill uppnå här.

Kan göra comeback där han skadade sig

Rodriguez kom till klubben från Burnley sommaren 2012 i en affär värd ungefär 9 miljoner euro. Under sin andra säsong i Premier League blev det hela 15 mål men sedan dess har mycket av tiden präglats av skador, nu kan en comeback ändå vara nära. Enligt vissa rapporter kan anfallaren göra comeback mot Manchester City på Etihad Stadium nu i veckan, arenan där han i april för över ett år sedan ådrog sig en allvarlig knäskada.

– Det har varit ett tufft år för mig att inte kunna spela, men jag är glad över det nya kontraktet. Nu handlar det om att blicka framåt. Den medicinska personalen har jobbar outtröttligt med mig, så detta är fantastiska nyheter. Nu vill jag bara fortsätta jobba och få lite speltid, säger anfallaren till YouTube-kanalen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply