Rodgers: ”Behöver inte ersätta Sterling”

Brendan Rodgers har uttalat sig om Sterlings avsked från klubben

Raheem Sterling lämnade Liverpool för toppkonkurrenten Manchester City i en av sommarens mest omtalade affärer. Men Liverpool-tränaren Rodgers insisterar att man inte är i behov av att ersätta den 20-årige talangen efter flytten. 

Härom veckan blev det klart att Raheem Sterling lämnar Liverpool för toppkonkurrenten Manchester City i en affär värd drygt 640 miljoner svenska kronor. Men trots den fina prislappen som Liverpool fick insisterar tränare Brendan Rodgers att man inte är i något behov av att ersätta 20-årige Sterling.

– Det finns inget behov av en direkt ersättare. Vi har redan plockat in ett par riktigt bra spelare och om du lägger till det till det vi redan har, så är balansen i truppen god. Spelare kommer alltid vilja komma till Liverpool, likaså kommer spelare vilja lämna densamma. Profilen på de spelare vi hämtat in passar profilen av hur vi vill arbeta. Dessutom har vi spelare som vill höja sig efter förra säsongen, säger Rodgers enligt The Guardian.

”Firmino har en fantastisk talang”

Liverpool har öppnat plånboken rejält hittills i sommar och sammanlagt har man plockat in hela sex nyförvärv. Däribland de båda engelska landslagsmännen James Milner och Nathaniel Clyne. Man har även, trots intresse från flera andra klubbar, lockat till sig Hoffenheims brasse Roberto Firmino, som många anser är den riktige ersättaren till Sterling. Och Rodgers verkar nöjd med sitt brasilianska nyförvärv.

– Firminos flexibilitet är mycket viktig. Han har en fantastisk talang med en fantastisk touch. Han kan spela på kanterna, i mitten eller på djupet. Han är bekant med den europeiska fotbollen och han är en spelare som vill göra mål, säger Rodgers om sitt nyförvärv Firmino.

Liverpool som just nu befinner sig på försäsongsläger i Asien, startar Premier League-säsongen 2015/2016 med bortamatch mot Stoke på Britannia Stadium.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365