Officiellt: Stewart Downing återvänder till moderklubben

Yttern kritar på ett fyra-års kontrakt med Middlesbrough

”Stewart Downing återvänder hem”. Så kommer det att lyda på Middlesbroughs gator på fredagen. Sent på torsdagskvällen blev det klart att den 30-årige engelsmannen tar ett steg ner till Championship och återvänder till Middlesbrough.

Yttern kommer att ansluta till Middlesbroughs träningsläger i Marbella på fredagen efter att ha dedikerat dem kommande fyra åren till klubben på torsdagskvällen.

”Flera erbjudanden”

Stewart Downing lämnade Middlesbrough sommaren 2009. Efter turer i klubbar som Aston Villa, Liverpool och West Ham återvänder nu den engelske landslagsmannen till just ”Boro”. Enligt spelaren själv fanns det andra erbjudanden på bordet, bland annat från Premier League-klubbar, men menar att det känns underbart att var hemma igen.
— Jag har alltid sagt att jag vill återvända till den här klubben. Det vore min karriärs största bedrift om jag kunde hjälpa oss komma tillbaka till Premier League, sa Downing enligt BBC.

Återkomsten kommer att kosta Championship-laget £5.5 miljoner om man ska tro den engelska nyhets-jätten. En summa som kan komma att bli £7 miljoner om Middlesbrough lyckas ta sig tillbaka till engelsk fotbolls finrum, tillbaka till Premier League.

Ville inte släppa yttern

West Hams nye tränare, Slaven Bilic, var mån om att behålla Stewart Downing och värderade honom högt. Men spelarens hemlängtan var för stark.
— Jag ville inte att han skulle gå. Han är en engelsk kvalité-spelare och jag vet hur svårt det är att få tag på dem, sa Bilic enligt BBC.
— Självklart värderar jag honom högt. Jag försökte övertala honom att stanna kvar, fortsatte den kroatiske tränaren.

”Boro”-tränaren överraskad

José Mourinhos gamle adept tillika huvudtränare för Middlesbrough, Aitor Karanka, menar att värvningen av Stewart Downing kom som en överraskning;
— Han vill vara här och är fullt engagerad i klubben och laget. Det är en fantastisk värvning för oss. Han är mer än bara en spelare.

Middlesbrough hade en väldigt fin säsong den gångna säsongen men föll på mållinjen när man förlorade playoff-finalen till Premier League mot Norwich. Med en spelare av Downings kaliber blir laget att räkna med även nästa säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply