Arsenal förbereder bud på Javier Hernandez

Chicharito kan återvända till Premier League

Louis van Gaal hade inte med Javier Hernandez i Manchester Uniteds framtidsplaner. Nu har den mexikanske landslagsmannen gjort stor succé i Bayer Leverkusen och blivit het på marknaden.

Javier Hernandez tvingades lämna Manchester United i somras efter en utlåning till Real Madrid under fjolårssäsongen. Det blev en flytt till Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen, där ”Chicharito” mer eller mindre har gjort succé. På 22 matcher har anfallaren stått för 18 mål, ett facit som kan ha fått Louis van Gaal att ångra sig. Men nu kan 27-åringen vara på väg tillbaka till Premier League, då Arsene Wenger ska ha spanat in honom som Arsenals nästa nyförvärv.

Förbereder bud på spelaren

Enligt Metro så ska Arsenal förbereda ett bud värt 13.2 miljoner pund för att locka över spelaren till de brittiska öarna redan i januari. Leverkusen sägs dock inte vara särskilt angelägna av en försäljning. Hernandez sitter på ett kontrakt som sträcker sig fram tills år 2018, och med tanke på att han nyligen anlänt till Tyskland så kommer det att krävas ett ordentligt erbjudande från Londonklubben om en övergång ska ro i hamn.

Jagas av flera PL-klubbar

Klubbar som Liverpool och Chelsea ska också ha visat intresse för anfallaren, så om Arsenal är redo att utöka sitt bud för Hernandez tjänster återstår att se. Men med tanke på att Danny Welbeck snart kommer att vara tillbaka i spel efter en lång skadefrånvaro, och att Theo Walcott och Oliver Giroud ser extremt formstarka ut så låter det högst osannolikt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply