Juventus trappar upp jakten på Ilkay Gündogan

Den tyske landslagsmannen förväntas lämna Dortmund

Ilkay Gündogan förlängde nyligen sitt kontrakt med Borussia Dortmund. Men flyttspekulationerna har inte avslutats på grund av det, nu ger Juventus sig in i jakten på spelaren igen.

Ilkay Gündogans framtid i Borussia Dortmund har det spekulerats kring flitigt under det senaste året. 25-åringen satt i långa kontraktsförhandlingar med Bundesliga-klubben inför säsongen och mycket pekade på att han skulle lämna redan då. Men en förlängning blev det och mittfältsdynamon sitter nu på ett kontrakt som sträcker sig fram till år 2017.

Den tyske landslagsmannen har varit en bidragande orsak till BVB:s framtåg i ligan den här säsongen, där man placerat sig på en andraplats efter hösten under Thomas Tuchels ledning. Storklubbarnas intressen för spelarens tjänster har inte minskat med tanke på hans fina insatser och nu tyder det mesta på en flytt redan i sommar.

Nekade bud från Juventus

Eftersom att Gündogan själv uttryckt att han vill ha en ny utmaning så ser det ut som att Dortmund kan tänka sig att sälja honom till sommaren för att slippa tappa honom som bosman. Tidigare i år ska Juventus ha lagt ett bud värt 40 miljoner euro för att locka över stjärnan till Serie A. Tyskarna nekade ”Den gamla damens” erbjudande, men trots det har de inte gett upp hoppet om en övergång.

Det är Corriere dello Sport som skriver att Massimiliano Allegri ska förbereda ett nytt bud på mittfältaren. Den här gången verkar chanserna större för italienarna med tanke på hans utlöpande kontrakt året därefter. Man kommer däremot få konkurrens av klubbar som Barcelona, Manchester United och Paris Saint-Germain i kampen om Gündogan. Vilken hans nya klubbadress blir återstår därför att se.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply