Kolla in Liverpools pinsamma statistik

Därför når inte Liverpool Champions League

Liverpool kommer med största sannolikhet att missa Champions League-spel denna säsong, mycket på grund av anfallarnas dåliga statistik.

Under förra säsongen stod Luis Suárez för drygt en tredjedel av Liverpools mål. Uruguayanen gjorde 31 av totalt 102 ligamål och var den avgörande faktorn till att man slutade på en andraplats bakom Manchester City. Denna säsong har det inte ett lika bra ut trots att man värvat in Rickie Lambert, Mario Balotelli samtidigt som Fabio Borini kom tillbaka efter en lånesejour i Sunderland. Sedan tidigare finns även Daniel Sturridge i truppen men de fyra anfallarna har haft enorma problem att hitta nätet.

Med två matcher kvar av säsongen har kvarduplen endast mäktat med att göra 8 mål, vilket inte alls varit vad Brendan Rodgers förväntat sig inför säsongen. Istället är Steven Gerrard och Raheem Sterling lagets bästa med 6 mål vardera

Färre mål än Chelseas försvarstrio

Chelseas två mittbackar (Cahill och Terry) har tillsammans med Branislav Ivanovic lyckats göra fler mål än Liverpools anfallslinje. De tre försvararna har tillsammans gjort 9 mål sen säsongsstarten och tillsammans har de tre varit en av anledningarna till att Stamford Bridge-klubben vunnit Premier League överlägset denna säsong. Förutom det målfarliga försvaret har även haft Eden Hazard (14) och Diego Costa (19) som varit i toppform i mer eller mindre hela säsongen. Den sistnämnde har även varit skadad och missat flera matcher under säsongen.

Vill värva till nästa säsong

Det har länge pratats om att Liverpool vill byta ut flera anfallare till nästa säsong. Med största sannolikhet kommer Mario Balotelli att lämna klubben efter efter att inte alls ha levererat och över listan som ersättare finns bland annat Radamel Falcao och Carlos Bacca där den sistnämnde har stått för en magnifik säsong i Sevilla och tagit laget till semifinal i Europa League.

 

SE ÄVEN: Dortmund jagar Atlético Madrids anfallare

SE ÄVEN: Efter Depay – Nu ska United värva mer från PSV

SE ÄVEN: Nykomlingen i Premier League vill ha Berbatov

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply