Officiellt: Athletic Club förlänger med Iturraspe

Iturraspe skriver på nytt kontrakt

26-åringen som kom till klubben 2006 väljer nu att skriva på ett nytt kontrakt med den baskiska klubben.

Ander Iturraspe kommer att stanna i Athletic Club till och med 30 juni 2019, det offentliggjordes under måndagsförmiddagen. Förutom att man förlänger kontraktet med ytterligare fem år (tidigare kontraktet gick ut 2017) höger man även utköpsklausulen till 45 miljoner euro för att vara säkra på att spelaren lämnar billigt om det skulle uppstå en situation där Athletic måste sälja spelaren. Iturraspe som varit i klubben i nio år har gjort över 140 ligamatcher i den rödvita tröjan och är en av lagets byggstenar på mittfältet. Spelaren kom först till Athletics reservlag där man spelade två säsonger innan han flyttades upp förstalaget där han spelat sen 2008. 

”Aldrig tänkt på att lämna”

För en tid sedan berättade den Abadiño-födde spelaren att han ville avsluta sin karriär i San Mamés-klubben och att han aldrig tänkt på att lämna klubben som gav honom chansen till spel i den spanska högstadivisionen. Tidigare ska bland annat Bayern München och Manchester United ha ryktats vara intresserade av spelaren men för Iturraspes del har det aldrig varit aktuellt.

 Europa League-final 2012

Tillsammans med bland annat Iker Muniain, Fernando Llorente och Gorka Iraizoz var Iturraspe med i det Athletic-lag som 2012 tog sig till final i Europa League. Under turneringens gång slog man bland annat ut lag som Manchester United, Schalke 04 och Sporting Lissabon. I finalen förlorade man dock med 3-0 mot ligarivalen Atlético Madrid men många kommer ihåg Marcelo Bielsas lag som fick många av Europas fotbollsälskare att vända blickarna till de norra delarna av Spanien.

hittils denna säsong har Ander Iturraspe stått för 2 mål på 28 matcher i Athletic-tröjan.

 

SE ÄVEN: Kolla in Liverpools pinsamma statistik

SE ÄVEN: Uppgifter: Premier League-klubben förbereder rekordbud för Pogba

SE ÄVEN: Bakslag för Cechs intressanter

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply