Inter intresserade U21-hjälten

Han var en utav de mest framträdande figurerna under sommarens U21-EM, där han var med och tog Sverige till ett guld. Nu kan den italienska storklubben vara intresserade av svensken.

Ludwig Augustinsson var med i det svenska U21-landslag som fixade en utav svensk fotbollshistorias allra största bragder. Sverige, som var det lägst rankade laget av alla under sommarens U21-EM, gick och vann hela turneringen efter ett straffdrama mot favoriten Portugal i finalen. Där blev Patrik Carlgren stor straffhjälte, men det fanns andra spelare som fick upp ögonen på sig under mästerskapet. Det finns flera av svenskarna som nu är klara för nya klubbar efter mäskerskapet, och du kan se alla dessa övergångar sammanställda i en lista här. Nu kan Augustinsson bli det färskaste namnet i raden.

Inter visar intresse

Enligt Sportmediaset ska det finnas ett stort namn som visar sitt intresse för den unge svensken, som inte bara har imponerat i U21-landslaget, utan även i FC Köpenhamn. Detta namn ska vara Inter, som just nu genomför en ordentlig renovering. Augsustinsson ska, enligt uppgifterna, vara klubbens reservplan om en värvning av Fabio Coentrao går i stöpet. Något som talar för en flytt för Augustinsson är att Inter inte har råd att betala för höga övergångssummor, då man har fått restriktioner från UEFA:s financial fair-play, en ny samling regler som innebär att man inte kan värva hur mycket som helst.

Då Inter har värvat flitigt i sommar har man då råkat illa ut när det gäller dessa regler, och det var bland annat därför man var tvungen att göra sig av med Xherdan Shaqiri och Matteo Kovacic.

Liverpool har visat intresse tidigare

Tidigare i sommar ska den engelska storklubben Liverpool ha varit ute efter den svenske stortalangen, då Brendan Rodgers och hans scouter ska ha fått upp ögonen för honom redan innan U21-mästerskapens start. När han dessutom briljerade där började spekulationerna att florera i engelsk media, men en flytt blev dock aldrig av, och det ser ut som att det inte blir någon sådan för svenskens del.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365