bet365

Officiellt: Här är Mattia Destros nya klubb

Det har spekulerats kring många möjliga klubbadresser för den italienske anfallaren. Nu är dock hans framtid spikad, då han är klar för en ny Serie A-klubb.

Mattia Destro har aldrig riktigt fått till det i sina olika klubblag. När han som 21-åring kom till Roma från Siena, där han hade gjort 12 ligamål på 30 matcher, hade han stora förväntningar på sig att utvecklas till något stort för kunna att ta över efter klubblegendaren Francesco Totti när han går i pension. Nu tre år senare har skadorna förstört hans utveckling, då han höll på att bli en riktigt målfarlig anfallare. Säsongen 2013-2014 gjorde han hela 13 mål på 14 starter, 20 ligamatcher totalt. Året därpå hade han gjort 5 mål på 16 matcher, vilket inte var lika övertygande hos huvudstadsklubben. Då lånades han ut till AC Milan under januarifönstret där det endast blev 3 mål på 15 matcher.

Blir lagkamrat med Krafth

Nu får han dock en ny chans att utvecklas och nytt förtroende att förvalta, då han är klar för en ny klubb i Serie A. Det blir Bologna för anfallarens del, vilket innebär att han blir lagkamrat med klubbens nyförvärv Emil Krafth, som häromdagen genomförde sin flytt från Helsingborgs IF.

Denna flytt hade varit på gång ett tag enligt de italienska medierna, och Football Italia rapporterade till exempel för ungefär en vecka sedan att anledningen till att Destro inte fanns med i Romas trupp mot Sevilla var att han skulle slutförhandla med Bologna.

Övergångssumman uppges ligga på omkring 6.5 miljoner euro.

Kopplades ihop med flera storklubbar

Destro var en jagad man under sommaren, då det fanns flera stora lag som uttryckte sitt intresse för den landslagsmeriterade anfallaren. Bland dessa fanns bland annat LiverpoolChelseaArsenal och Manchester United. Det ryktas dock om att dessa klubbar endast var intresserade av att värva honom för att ha som back-up till sina respektive förstaval, något som 24-åringen inte uppgavs vara särskilt sugen på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply