Chelseas monsterbud – En halv miljard för talangen

Chelsea jagar franska jättelöftet

Pedro har knappt hunnit signera klart sitt kontrakt innan nästa anfallare är påväg in. Det rör sig om fransken Anthony Martial i Monaco.

De flesta lag som spenderar 245 miljoner kronor för en Pedro skulle vara nöjda för sommaren. Men Chelsea är inte som de flesta lagen. Trots att man redan har Diego Costa, Falcao, Loïc Rémy och nu även Pedro som kan spela på anfallet så vill man fortfarande fylla på med en till anfallare.

Den engelska klubben har fått upp ögonen för AS Monacos anfallstalang Anthony Martial. Han är en 19 år gammal anfallare som kom ifrån Lyons framgångsrika ungdomsakademi och som verkligen blommat ut på senare år. Under föregående säsong gjorde han tolv mål på 48 tävlingsmatcher.

Bud på en halv miljard kronor

Vill man ha en av världens mest lovande spelare så kan det bli dyrt. Men de summor som Chelsea sägs vilja betala för tonåring är ändå på en egen nivå. Enligt spanska AS ligger budet på 510 miljoner kronor, mer än det dubbla av vad man betalade för Pedro. Om uppgifterna stämmer och Monaco accepterar budet så blir Anthony Martial världens dyraste tonåring någonsin.

Under playoff-kvalet till U21-EM gjorde anfallaren mål mot Svenska U21-landslaget i det första mötet. Till det andra mötet var han inte kallad då Sverige som bekant slog fransmännen med 4-1 och tog sig till U21-EM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply