Officiellt: Diego Godin förlänger med Atlético Madrid

Atlético Madrids nyckelspelare förlänger med klubben och nobbar därmed intresse från diverse storklubbar. Det nya kontraktet sträcker sig till 2019.

Diego Godin har varit en eftertraktad man under flera år, inte minst efter att han ledde laget framåt med sina insatser säsongen 2013-2014. Då var han med och tog en förvånande La Liga-titel, samt en finalplats i det årets upplaga av Champions League, där man sånär slog ärkerivalen Real Madrid i finalen. I den finalen gjorde Godin mål, precis som i ligafinalen i sista omgången mot Barcelona. I den förstnämnda matchen stod sig resultatet 1-0 efter målet ända till tilläggstid innan Sergio Ramos kvitterade och tog matchen till förlängning där Real Madrid var starkare. Det gick dock vägen i matchen mot Barcelona, då han kvitterade ställningen till 1-1, ett resultat som stod sig och räckte för att Atlético skulle få lyfta La Liga-bucklan.

Stort intresse från storklubbar

Det har rapporterats om flera elitklubbars intresse under de senaste åren. Nu i sommar har det handlat bland annat om Manchester City, som nu har värvat Nicolas Otamendi istället, Bayern MünchenChelseaBarcelona och Manchester United. Samtliga klubbar ska i omgångar ha varit beredda att buda över 20 miljoner pund för den uruguayanske landslagskaptenens tjänster, men Atlético har slagit ifrån med näbbar och klor.

Skriver på nytt kontrakt

För sin lojalitet belönas Godin med ett rykande färskt kontrakt, där han väntas få en rejäl löneökning. Detta kontrakt sträcker sig över säsongen 2018-2019, något som klubben bekräftar på sin officiella hemsida.

Godin har varit en stor succé i den rödvita tröjan ända sedan han anlände till klubben från ligakonkurrenten Villarreal, där han hade spelat över 100 matcher, sommaren 2010. Under sina fem år i klubben har Godin spelat 212 matcher för klubben samt gjort hela 18 mål, ett imponerande facit för en försvarare.

Han har även lyckats på landslagsnivå, då han var med i det Uruguayanska lag som tog sig ända till semifinal i VM 2010 i Sydafrika, där man föll mot Holland i semin och sedan Tyskland i bronsmatchen. Året därpå var han med och vann Copa America, där han spelade en central roll i lagets framgångar.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply