Gerrard ursäktar sig efter utvisningen

Liverpool låg under med ett mål i halvtid när man under söndagen tog emot Manchester United hemma på Anfield.

Efter paus bytte Brendan Rodgers ut Adam Lallana mot veteranen Steven Gerrard, men hans sista Premier League-möte med rivalen blev inte långvarigt.

Redan efter 40 sekunder visade domare Martin Atkinson ut 34-åringen, när han i vad som såg avsiktligt ut, stämplade United-mittfältaren Ander Herrera.

Kvarten senare gjorde Juan Mata ett konstmål för bortalaget, och loppet såg då kört ut för Rodgers manskap. Men Daniel Sturridge skulle reducera för Liverpool med tjugo minuter kvar.

Matchen slutade 1-2 till Uniteds fördel och om det inte vore för Steven Gerrards utvisning kunde det ha sett annorlunda ut, menade kaptenen själv.

– Jag måste acceptera det, beslutet var rätt. Jag har varit med tillräckligt länge på den här nivån, det får sina konsekvenser, sa han till Sky Sports.

Engelsmannen fortsatte med att ursäkta sig till klubben och supportrarna, men avböjde att be om ursäkt till Ander Herrera.

– Jag svek mina lagkamrater och Liverpool-fansen, jag tar fullt ansvar för min handling. Det finns inte mycket mer jag kan säga om det, jag har nyss bett om ursäkt i omklädningsrummet.

I och med förlusten tappade Liverpool ytterligare poäng i jakten på Champions League-platserna, och ligger för närvarande på en femteplats vilket innebär spel i Europa League nästa säsong.