Falcao: ”Jag är inte klar för Chelsea”

Övergången sades vara klar – nu dementerar Falcao

Falcao sades klar för Chelsea, men varje sommar finns där ett par värvningar som är omtalade vecka efter vecka, dag efter dag. Denna sommaren har Radamel Falcao definitivt fått anta en sådan position, där Chelsea har varit den mest troliga destinationen. Övergången uppgavs vara klar – men nu förnekar Falcao fallet. 

Floppsäsong

Falcao till Manchester United var onekligen en av de större bomberna som släpptes under förra sommarens fönster. Folk antog att ”Red Devils” äntligen hittat sig en skyttekung som skulle ta klubben tillbaka till toppen efter David Moyes floppsäsong. Fallet blev ej så, och med endast 4 mål på 26 ligamatcher var det ett faktum att Falcao nyss presterat sin svagaste säsong i karriären. Turerna var många ifall Louis Van Gaal ändå skulle ge Falcao en chans till men efter säsongens slut skeppades colombianen tillbaka till AS Moncao med ett rungande nej från Manchester United.

Ingen fortsättning i Frankrike

Trots att Falcao för tillfället står registrerad som Moncao-spelare så kommer det inte att bli någon fortsättning för 29-åringen i den lilla provinsen. Genast började klubbar göra sig redo för att ro hem den annars så skickliga forwarden. José Mourinhos Chelsea blev genast en glödhet spekulant då man hoppades kunna förstärka med Falcao efter att Didier Drogba lämnat klubben.

Även Liverpool är i desperat behov av anfallskraft och skall även dem ha gjort sitt för att locka över före detta Atletico Madrid-spelaren. Brendan Rodgers har öppet uppgett sig vara en stor beundrare till Falcao och Liverpool skall vara den enda riktiga konkurrenten Chelsea har.

Uppgav vara klar – men dementerar

Alldeles färska uppgifter anger att Chelsea och Monaco har kommit överens om en övergång. I affären kommer Falcao lånas ut till Chelsea under nästa säsong, för att sedan kunna köpas loss nästa sommar. Falcao själv kommer bli tvungen att gå ner rejält i lön för att göra affären till verklighet, men han själv har uppgett sig vara redo att göra denna uppoffringen då han vill stanna i Premier League.

Den enligt rapporter färdiga affären får sig dock en rejäl törn då Falcao själv gått ut och förnekat ryktet under dagen. Om det är klassiskt ”transfersnack” Falcao dragit till med är oklart, men för alla Liverpool-supportrar föds nu hoppet om att värva colombianen till Anfield. Det kommer onekligen bli spännande transferdagar innan vi får en ände på Falcaos framtidspekulationer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply