Fabiańskis dundertavla bäddade för Liverpool-seger

Liverpool, med lagkaptenen Steven Gerrard på bänken, tog denna måndagskväll emot tabellåttan Swansea City hemma på Anfield.

Hemmalaget var det klart bättre laget under den första halvleken och i matchminut 33 kom utdelningen när Alberto Moreno stötte in 1-0 från nära håll.

I inledningen av den andra halvleken var det dags igen. Swansea-målvakten Łukasz Fabiański stod för en riktigt blunder när han oturligt träffade ryggen på Adam Lallana, som stod för ett av karriärens lättare mål.

Minuten senare skulle dock de walesiska gästerna replikera. Islänningen Gylfi Sigurdsson var påpassligt framme och satte reduceringen när Liverpool-backen Mamadou Sakho nickade rakt i gapen på honom.

Efter dryga timmen spelad var det återigen Lallanas tur att hitta nätet. Till skillnad från engelsmannens första mål präglades 3-1-målet av finurlighet, briljans och teknisk kompetens.

Till råga på bortalagets elände skarvade den forne Liverpool-mittfältaren Jonjo Shelvey in 4-1 bakom en chanslös Fabiański i Swansea-målet.

I och med segern avslutade Brendan Rodgers och hans mannar året på bästa möjliga sätt.