Döper sin nyfödda dotter till YNWA – på riktigt

Norska Liverpoolsupportrar döper dottern till YNWA

Det är inget skämt, även om det någonstans började där.

Året var 1963, ett rockband i den engelska hamnstaden Liverpool gjorde en cover på en låt. Med tiden ökade låtens popularitet. Idag är Gerry and the Pacemakers cover på ”You’ll Never Walk Alone” en sång som sjungs av Liverpoolfans i slutet av lagets matcher både på Anfield och bortaplan.

För vissa supportrar är det inte bara en sång utan också ett budskap om gemenskap. För några få betyder sången mer än så. Ett norsk par som är trogna Liverpoolsupportrar har nämligen döpt sin dotter till YNWA (Förkortning för: You’ll Never Walk Alone). Det är inget skämt och det finns en historia bakom namnet.

Nära döden

Innan YNWA föddes så skojade paret om att döpa dottern till YNWA, men när hon slutligen skulle födas uppstod en rad komplikationer. Hennes situation var så illa att YNWA riskerade att dö. Efter ett akut kejsarsnitt klarade den lilla krabaten sig oskadd. Hade man opererat några minuter senare kunde hon ha dött berättar pappan.

När dramat var över och YNWA äntligen blivit frisk var det inte längre ett skämt, föräldrarna hade bestämt sig för att ge henne namnet YNWA. När föräldrarna blev tillfrågade varför skämtet blivit allvar och hennes namn blivit YNWA så svarar mamman:

– Det var det enda namnet som passade henne

Pappan tillägger:

– Namnet symboliserar att mamma och pappa alltid kommer vara där för henne

Finns tveksamheter kring klubblojaliteten

Hur stor Liverspool-supporter är huvudpersonen själv? Hon tittar på alla Liverpools matcher med familjen men när YNWA blev tillfrågad vad hon tyckte om United hoppade pappa in:

– Usch, vi tycker inte om de

Men YNWA slog ifrån till föräldrarnas förskräckelse

– Jo det gör vi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply