bet365

Balotelli i nya trubbel – Kan återvända till italiensk storklubb

Liverpools Mario Balotelli närmar sig Milan

Det blev ingen succé i Liverpool för anfallaren Mario Balotelli, nu uppges han vara på ett flyg till Italien för att slutföra transfern till Milan.

För mer än ett år sedan spelade Mario Balotelli i AC Milan. Som vanligt med anfallaren händer en mängd oönskade saker utanför plan som påverkar hans karriär negativt. Då i Milan hade sportchefen Silvio Berlusconi tröttnat på Balotellis attityd och kallat honom för ”ett ruttet äpple”, det uttalandet uppskattade varken anfallaren själv eller hans agent Mino Raiola.

Sommaren som följde gjorde Raiola klart att anfallaren lämnar, det blev till sist en övergång till Premier League-klubben Liverpool FC. Efter övergången var agenten inte nådig med sin kritik mot Milan, ändå var det ingenting i jämförelse med kritiken mot sportchefens dotter, Barbara Berlusconi. Hon hade nämligen öppet kritiserat Balotelli och sagt att han är ”utbytbar”. När transfern var klar förklarade agenten för italienska Corriere della Sera:

– Barbara gjorde mig riktigt besviken. Hon är alltid vänlig och elegant, men jag har pratat med henne tre gånger i mitt liv. Jag kanske har fel, men jag tycker att vill man säga något om någon så säger man det ansikte mot ansikte. Istället får jag veta om hennes orättvisa uttalanden genom andra människor.

Återkomst till Milan?

Efter en fiaskosäsong i Liverpool har det stått klart, klubben gör allt de kan för ätt sälja honom. Nu uppger Daily Star att Balotelli har tagit ett flyg till Italien för samtal med Milan om en övergång, trots allt som sagts parterna emellan. Det finns dock en logisk förklaring för det förnyade intresset. Milan har fått en ny tränare, Siniša Mihajlović, som känner Balotelli sedan deras gemensamma tid hos lokalrivalen Inter.

Den nya Milantränaren vill ha in anfallaren och tror sig kunna få bukt med Balotellis problem utanför planen. Under Siniša Mihajlovićs egen spelarkarriär hade han det stökigt utanför plan, däribland en batalj med Zlatan Ibrahimović som ledde till storbråk där de beskyllde varandra för diverse saker. Numera är de två goda vänner men det råder inget tvivel att Milantränaren kan relatera till andra med en problembarn-stämpel. Idén är att om Balotelli kan förändra sin attityd och utnyttja sin potential så skulle han kunna bli en anfallare i världsklass.

Det skar sig även i Liverpool

Det är dock inte första gången en tränare försökt ändra anfallarens attityd för att uppfylla hans enorma potential. Bland de tränare som tidigare försökt är Roberto Mancini, José Mourinho, Massimo Allegri, Clarence Seedorf och nu senast Brendan Rodgers, ingen har lyckats särskilt bra.

Senast i Liverpool ska det handla om incidenter under träning, däribland ska han ha dundrat in ett skott i sitt eget mål under tvålagsspel och skrattat högt för sig själv. En annan incident hände på instagram där Balotelli publicerade en bild med liknelser mellan karaktären Super Mario och sig själv, där stod det bland annat ”… Hoppar som en svart man och samlar mynt som en Jude”, något som kom att skapa stora rubriker.

Det är ändå ingen hemlighet att Balotellis främsta problem i Liverpool handlar om hans målproduktionen. Enbart 4 mål på 28 matcher blev det under sin föregående säsong. Han kom till Liverpool för ca 200 miljoner kronor, det är oklart vad han skulle kosta om han lämnar. Hur cirkusen kring Balotelli slutar återstår att se.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply