Jürgen Klopp kan ändra spelsystem med Benteke och Sturridge

Jürgen Klopp utesluter inte att använda två anfallare när truppen är skadefri

Med både Daniel Sturridge och Christian Benteke skadade har Liverpools nye manager fått förlita sig på den unge belgaren Divock Origi som enda anfallsalternativ. Sturridge comeback lär dröja flera veckor medans belgaren Benteke är på god väg tillbaka. Med fler alternativ kan Klopp behöva ändra spelsystem, tysken sägs föredra att spela 4-2-3-1 men vägrar utesluta att använda fler anfallare när anfallsalternativen ökar.

Det har varit lätt för den före detta Dortmund-tränaren att välja anfallare sedan han tog över Liverpool. Daniel Sturridge och Christian Benteke har båda varit skadade, dock är den sistnämnda nära en comeback från start. Nyblivna engelska landslagsspelaren Danny Ings blev även han skadad och missar troligtvis resten av säsongen. Kvar finns Divock Origi som nyligen fick göra sin första Liverpool-match från start och även unge Jerome Sinclair som är ett oprövat kort med endast tre inhopp på meritlistan i den röda tröjan.

Jürgen Klopp sägs föredra att använda sig av en 4-2-3-1 uppställning men med anfallare så som Ings och främst Sturridge och  Benteke kan tysken behöva ändra spelsystem. Detta är något han inte utesluter och under gårdagens presskonferens sa managern följande till skysports.com.

– De (Sturridge och Benteke) kan spela tillsammans, det är inget problem, men vi måste fundera ut hur vi ska göra det tillsammans med resten av laget.

Fortsatt skadad – comeback dröjer

Positivt för Liverpool och dess anhängare var att Benteke blev inbytt i Europa League-matchen mot Rubin Kazan under torsdagen. Om Belgaren är redo att starta i helgens match mot Southampton vet nog varken ha själv eller Klopp än så länge. Tråkigare nyheter kommer dock rörande den skadebenägna Sturridge som får vänta på att visa upp sig för sin nya tränare. Klopp rapporterade följande kring skadeläget rörande anfallaren.

– Idag hade vi ytterligare behandling och ännu en röntgen eftersom det  finns vätska i knäet.

Klopp gav även följande svar på frågan om när Liverpool-supportrarna får se engelsmannen i laget igen.

-Hans situation är inte mycket bättre, vi får ta en dag i taget.

Kommer att hjälpa till att försvara

När samtliga anfallare är tillbaka i spel kan, som sagt, den tyske managern ändra sitt spelsystem men han vill även poängtera att det inte är full fart framåt som gäller.

– Om de gör fem mål i en match måste vi hitta ett sätt att försvara oss utan dom om du inte vill hjälpa till att försvara – men de kommer att försvara, tro mig. Det är inget problem.

Till morgondagens match kommer Liverpool-tränaren att få förlita sig på Origi, Sinclair och förhoppningsvis även Benteke som anfallare. Om det redan då blir fler en anfallare känns tveksamt men Klopp är nog inte rädd för att experimentera med sitt material. Faktum är att i 1-1-matchen mot Rubin Kazan i torsdags byttes Benteke in och fick under en kort period spela bredvid Origi i anfallet för Liverpool – det kan vara en hint om hur laget ser ut under morgondagen.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365