Arsene Wenger: ”Jag skulle börja gråta”

Arsenaltränaren vill ha kvar spelschemat över jul

Arsene Wenger har uttalat sig om Premier Leagues spelschema över jul, efter att Louis van Gaal har sagt att han finner det en ”plåga”, medans Wenger anser att det är en del av den engelska traditionen.

Arsenals tränare Arsene Wenger har erkänt att han skulle börja gråta ifall spelschemat över jul skulle ändras. Denna kommentar kommer efter det att Manchester Uniteds tränare Louis van Gaal uttalat sig om det faktum att det inte finns någon vinterpaus i Premier League och benämnt detta som en ”plåga”.

Till skillnad från många andra europeiska ligor har inte den engelska fotbollen någon paus över vintern. Det blir snarare mer matcher över jul och nyår. Arsenal ska till exempel spela 4 matcher på 12 dagar, mot Manchester City, Southampton, Bournemouth och Newcastle, från den 21 december till den 2 januari. På fredagens presskonferens insisterade Wenger på att de traditionella julmatcherna får inte ruckas på, trots intensiteten och de negativa konsekvenserna.

– Jag skulle börja gråta om det ändrades, det är en del av den engelska traditionen och engelsk fotboll, sade han enligt DailyMail.

”Det mest plågsamma med den här kulturen”

Dessa matcher hålls traditionellt på helgen före jul, annandag jul, helgen mellan julafton och nyår samt på nyårsdagen. Van Gaal har en helt annan syn på upplägget och menar på att den häftiga följden av matcher lämnar spelarna slutkörda i slutet av säsongen och att detta har en del i varför England inte lyckas prestera på internationell nivå.

– Det finns ingen vinterpaus och jag tycker det är det mest plågsamma med den här kulturen. Det är inte bra för engelsk fotboll, sade holländaren.

– Det är inte bra för varken klubbarna eller för landslaget. England har inte vunnit något på hur många år nu? För att spelarna är helt slutkörda i slutet av säsongen, fortsätter han.

Alla europeiska ligor har en vinterpaus förutom Premier League. Spaniens La Liga har paus mellan den 13 och 30 december. Bundesliga i Tyskland har en fem veckor lång paus mellan 19 december och 23 januari. Även i Italien, Frankrike och Holland har de uppehåll.

Van Gaal menar på att intensiteten i högsta divisionen gör det än nödvändigare med ett uppehåll för Premier Leagues del, som kan förlora sin fjärde Champions League plats till Serie A 2017-2018 på grund av att de inte haft några framgångar i tävlingen på sistone.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply