Bayern kan ta historisk vinst

bet365

Rekordmånga vinster i Bundesliga

Idag möts Bayern München och FC Köln i en match som kan visa sig bli historisk för Bayerns del, om de lyckas vinna. Det skulle innebära att de vunnit 1000 matcher i Bundesliga.

Rekordmästarna Bayern München kan idag få skriva in sig i Bundesligas historieböcker, enligt Goal.com. Skulle de vinna dagens match betyder det att de har vunnit 1000 matcher i Bundesliga, något som inget annat tyskt lag lyckats med. De som står i vägen för detta är FC Köln, som hittills presterar sin bästa Bundesligasäsong på 19 år. ”Die Geißböcke” har 14 poäng efter nio spelade matcher, något som senast inträffade 1996/97 för deras del. Dock har Bayern vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan, fem segrar i rad mot Köln är något som Bayern hittills aldrig klarat av!

1000 historiska segrar

Bayern kommer också senast från London och Champions League med en förlust i ryggen, något som är ovanligt för rekordmästarna. De har redan inlett den här Bundesligasäsongen med 9 raka segrar, något som redan där är ett rekord, en tionde vinst skulle inte göra rekordet sämre. Därtill kan de fira 5 raka segrar mot ”Effzeh” för första gången. Förutom detta skulle en vinst idag också innebära den historiska summan – 1000 vunna matcher i Bundesliga för Bayern Münchens del, sedan ligan startades 1963.

Vad som kan tala för Kölns del är statistiken. De har vunnit 9 gånger på Allianz Arena (lika många gånger som Dortmund) och det är bara Bremen (53) som har gjort mer mål på Allianz än Rheinländarna (51).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply