Uppgifter: Barcelona vill åt Jürgen Klopp

Uppgifter: Barcelona vill åt Jürgen Klopp

Sägs vara efter tränaren

FC Barcelona skall enligt nya uppgifter i Spanien vara mycket intresserade av att ersätta nuvarade tränaren Luis Enrique med Liverpools huvudcoach Jürgen Klopp, vars lag för närvarande ligger i toppen i Premier League.

FC Barcelonas tränare Luis Enrique sitter på ett kontrakt som går ut i juni 2017, och ännu har ingen förlängning skrivits vilket kan hinta om att tränaren kommer att lämna efter att den nuvarande säsongen är slut. Detta har gjort att Barcelona i alla fall har förberett sig på möjligheten att den succéfulle tränaren kommer att lämna och har enligt uppgifter förberett en lista på möjliga ersättare, med bland annat Jürgen Klopp som ett mycket möjligt namn, skriver den engelska tidningen Daily Star enligt uppgifter från spanska Don Balon.

Klopp blev känd när han tränade Borussia Dortmund och tog dem till nya höjder tack vare sina tränarmetoder och sin unika persona. Sitt rykte som en skön tränare, som bär vindjacka och keps vid sidlinjen, har suttit i även efter att han lämnade Dortmund och Tyskland för att prova sina vingar i England och Liverpool. Efter 11 spelade omgångar är det faktiskt Liverpool som leder Premier League och många fans drömmer redan nu om att få hämta hem ännu en titel, som de har väntat på i 27 år.

Andra möjliga kandidater till jobbet sägs vara Evertons tränare Ronald Koeman och Klopps efterträdare i Borussia Dortmund, Thomas Tuchel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply