Officiellt: Steven Gerrard lämnar LA Galaxy

Officiellt: Steven Gerrard lämnar LA Galaxy

Den engelske stjärnan lämnar

Idag har den amerikanska klubben Los Angeles Galaxy gjort det officiellt att de kommer att gå skiljda vägar med den före detta Liverpool- och Englandsikonen Steven Gerrard när hans kontrakt går ut i december 2016.

Steven Gerrard är en ikon i Premier League och England efter att ha spenderat hela sin karriär, 17 år, i den anrika klubben Liverpool, där han bland annat var deras kapten under en lång tid, och han spelade även för Englands landslag under 14 år av sin karriär. Mittfältaren är omtyckt av de flesta och känner sin klubb utan och innan. Men 2015 valde han att söka någonting nytt och sade adjö till Liverpool för att istället gå till amerikanska MLS och Los Angeles Galaxy, där han nu har spenderat två säsonger. Det har blivit fem mål på 34 matcher under hans tid i USA och idag gjorde klubben det officiellt att de inte kommer att förlänga med mittfältaren utan Gerrard står utan kontrakt efter december 2016, då hans kontrakt löper ut.

Det har bland annat talats om att mittfältaren kan komma att återvända till England och framförallt till Liverpool, men möjligheten är större att det blir i någon sorts tränarroll än som spelare, då Gerrard nu är 36 år gammal, men ännu står ingenting säkert.

– Jag ser fram emot att spendera tid med min familj då jag överlägger nästa steg i min karriär, sade Gerrard enligt BBC Sport.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply