Leonardo Ulloa förlorad för Leicester City?

Chock hos Premier League-mästarna – Ulloa vill lämna Leicester City

Förra året blev han hyllad som en av guldhjältarna då Leicester City vann Premier League och stod för fotbollshistoriens största överraskning. En så lyckad säsong är såklart svår att leva upp till, men för Leicester i allmänhet och Leonardo Ulloa i synnerhet, har spåren av ett spel som förra säsongen skördade ofantliga triumfer, helt försvunnit.

Säsongen 2015/16 upplevde fotbollsvärlden sin största överraskning någonsin. Det har tidigare skådats skrällar så som Nottingham Forrests seger i Europa-cupen 1977/78 och Greklands EM-guld 2004, men varken de eller någon annan fotbollshändelse slår högre än Leicester Citys förstaplats i Premier League 2015/16.

Spelarna som fanns representerade i den trupp som förra året gav Leicester ligatiteln kommer för evigt vara historiska. Dock är det bara just förra årets säsong de vill ha kvar i minnet. I år har Leicester halkat rejält ner i tabellen. Ingen trodde såklart något annat eftersom deras fjolår var en rejäl parentes i klubbens slutplaceringshistorik. För även om förra säsongen var fantastisk får man ändå redan nu lära sig att Leicester max är en mittenklubb i Premier League.

Laget Leicester City förra säsongen och denna säsong kan lätt jämföras med anfallaren Leonardo Ulloas. Den 30-årige, argentinske anfallaren var en av hjältarna förra året och gjorde en väldigt bra säsong. Under årets säsong har Ulloa endast startat en match för klubben. Sunday express kommer nu med uppgifter om att Ulloa själv ska ha lämnat in en begäran till klubben om att bli såld. Nu ryktas det att flera klubbar är intresserade av argentinarens underskrift. West Bromwich, Hull, Swansea och Sunderland nämns alla som möjlig adress för Ulloa.

Ulloas agent ska ha gått ut och sagt att hans klient inte längre vill spela för klubben eftersom att han känner sig undervärderad. Leicester, i sin tur, ska själva ha gått ut och sagt att man vill behålla Ulloa eftersom klubbens algeriske anfallare Islam Slimani är iväg och deltar i de Afrikanska mästerskapen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply