United och Lyon överens om Depay

United och Lyon överens om Depay

Memphis Depay verkar lämna Manchester United för Olympique Lyon.

Efter en tung period i Manchester, ser nu den holländske stjärnan Memphis Depay ut att lämna klubben för franska Lyon. Enligt uppgifter ska klubbarna vara överens om en transfersumma.

Memphis Depay värvades till Manchester United som en framtida världsstjärna för 340 miljoner kronor sommaren 2015. Men efter en lovande start i England, har det bara gått tyngre och tyngre. Ytterforwarden har inte alls fått målskyttet att stämma, och sedan José Mourinho anslöt i somras har det endast blivit 20 minuter i Premier League. Den 22-årige holländaren har ryktats bort hela hösten till bland andra PSG, Everton, Tottenham, och häromdagen kunde vi rapportera om ett seriöst intresse från den franska klubben Lyon. Och nu verkar det alltså som att den franska klubben drar det längsta strået i jakten på Depay.

Franska RMC rapporterar under torsdagskvällen att klubbarna har nått en överenskommelse på ca 180 miljoner kronor, som beroende på prestation kan stiga upp till ca 210 miljoner kronor. Man uppger även att spelaren har kommit överens om det personliga kontraktet som ska sträcka sig till sommaren 2021. Även brittiska Sky Sports uppger att affären skall vara mycket nära, man hävdar även att köpekontraktet skall innehålla en återköpsklausul ifall Depay skulle få den utväxling som man i Manchester United fortfarande hoppas på.

Depay har på en och en halv säsong deltagit i 53 matcher för storklubben och gjort 5 mål.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply