Kevin De Bruyne missar Manchester-derbyt

Missar derbyt på grund av skadan

När Manchester United och Manchester City drabbas samman på onsdag kommer Kevin De Bruyne inte att finnas med. Det bekräftar Pep Guardiola enligt The Guardian.

Det vankas stormatch och Manchester-derby för andra gången på Old Trafford den här hösten. Senast de båda lagen drabbade samman var i ett ligamöte tidigare i år, den gången gick Pep Guardiolas Manchester City vinnande ur striden efter en stark 2-1-vinst.

När lagen imorgon, onsdag, drabbas samman är det två lag i kris som kliver ut på planen. Manchester United har helt tappat formen och framför allt har Zlatan Ibrahimovic inte gjort mål på 498 minuter, vilket har gjort att United tappat många poäng.

Även City ur form

Men det är som sagt inte det enda laget som kommer kliva ut på planen med en dålig formkurva. Manchester City må förvisso leda Premier League fortfarande, men de har tappat det försprång man hade och laget har nu inte vunnit på fem raka matcher i såväl Champions League som ligaspel.

Och än tuffare kan det bli då City nu får klara sig utan sin superstjärna Kevin De Bruyne, som gjorde ett av lagens två mål i den senaste vinsten mot United.

Hur mycket de båda lagen valt att satsa på Ligacupsmatchen är oklart, men enligt brittisk media är båda lagen piskade att vinna vilket skapar extra ångest över Manchester-derbyt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply