Joachim Löw till Everton

Joachim Löw till Everton

Den framgångsrike Tysklandstränaren i Premier League

Everton kommer med stor säkerhet att göra sig av med tränare Roberto Martinez i slutet av säsongen och många frågar sig vem den nye tränaren kan komma att bli, med Joachim Löw som stor favorit.

Joachim Löw är älskad av hela det tyska folket. Sedan han ledde deras nation till vinst i fotbolls-VM i Brasilien 2014 finns det inga tvivel om att han är extremt uppskattad i Tyskland. Det hänger ju också såklart på vad som kommer att hända under EM som går av stapeln i Frankrike i juni, då dåliga och besvikna resultat där kan leda till en annan form av känslor för den tyske landslagstränaren. Men Jogi Löw har i vilket fall gjort mycket på de 10 år som han har haft hand om landslaget och framgångarna har varit stora.

Nu rapporterar den engelska tidningen The Mirror att Löw sägs kunna överlägga att lämna Tyskland för Premier League klubben Everton. Löw har precis skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Tyskland, men det finns en klausul i kontraktet som tillåter honom att prata med alla intresserade klubbar. 56åringen sägs vara benägen att vilja gå till en klubb som kan erbjuda Champions League fotboll eller en som kommer att satsa rejäla summor pengar på att nå till Europas elit. Evertons nye ägare Farhad Moshiri är villig att satsa 200 miljoner pund till sommaren och Löw skulle mycket väl kunna vara lockad skriver tidningen.

Nuvarande Evertontränare Roberto Martinez ligger inte så bra till för tillfället, med en Premier League kampanj som har varit till besvikelse. Detta trots en trupp som sägs vara en av de mest talangfulla i Evertons senaste historia. Men det som kan tala till Löws nackdel i den här flytten är det faktum att han inte har någon Premier League erfarenhet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply